حرکت و جنبش از ویژگیهای حیات انسان و عاملی برای رشد و سلامت و نشاط اوست. همان گونه که انسان نیازمند حرکت است، منع او از حرکت، نه تنها موجب توقف رشد، بلکه سبب بروز ناهنجاریها، افسردگی و از دست رفتن شور و نشاط زندگی وی میگردد. نورومکانیک حرکت انسان در پی پاسخ به چگونگی کنترل اعمال عضلات توسط سیستم عصبی برای تولید نیروهای اعمالی بر محیط است که به موجب آن حرکت ایجاد میشود. حرکت به وسیله قوانین فیزیکی محدود میشود به همین علت امواجتحریکی تولید شده به وسیله دستگاه عصبی و نیز نیروهای عضلانی باید با این محدودیتها سازگار باشند.
کتاب در سه بخش سازماندهی شده است. بخش I بر قوانین حرکتی نیوتن و کاربرد آن در مطالعه حرکت انسان متمرکز شده است. این بخش، به موضوع فیزیکی تحت عنوان مکانیک اشاره داشته و سرفصل مطالب قوانین خواص حرکت را بیان میکند. چهار فصل بخش I، مفاهیم ضروری توصیف حرکت، نیروهای خارجی که بر بدن انسان عمل میکنند، نیروهای درون بدن و روشهای تجزیه و تحلیل حرکت را با مثالهایی همچون دویدن، پریدن و پرتاب کردن مورد بررسی قرار میدهد.
بخش II، اصول اساسی نوروفیزیولوژی را معرفی میکند که برای شناخت چگونگی ایجاد حرکت به وسیله دستگاه عصبی و عضلات ضرورت دارد. بخشهایی از بدن که درگیر تولید حرکت هستند، جمعاً به عنوان دستگاه حرکتی شناخته میشوند. سه فصل مربوط به دستگاه حرکتی بر تحریک پذیری غشاها، واحدهای حرکتی و عضلانی و حرکت ارادی تأکید دارند. فصل ۵ به موضوعات الکتریسیته، پتانسیل استراحتی غشاء، خواص نرونها، هدایت سیناپسی، زوج تحریک- انقباض و الکترومایوگرافی میپردازد. فصل ۶ درباره واحدهای حرکتی، مکانیک عضله، سازمان بندی و برانگیختگی عضلهها و فصل ۷ بازتابهای نخاعی، تولیدکننده الگوهای مرکزی و کنترل فوق نخاعی حرکت ارادی را بررسی میکند.