- دربارهی مجموعهی فرزانگان:
شناخت نسل جوان و نوجوان از بزرگان و مشاهیر این مرز و بوم علاوه بر آشنایی با میراث فرهنگی و معنوی به یادگار مانده برای ما، در الگوبرداری و تعیین مسیر زندگیشان نقش مهم و قابل توجهی دارد. نشر صوتی آوانامه با همکاری انتشارات مدرسه مجموعهای غنی از شرح زندگی، آثار و میراث بزرگان و مشاهیر ایرانی و اسلامی، با عنوان مجموعه کتابهای فرزانگان را در قالب صوتی منتشر کرده است. برای معرفی این بزرگان با تکیه بر روایت داستانی و جذاب، تلاش شده تا زندگی و احوال افرادی که در زمینههای گوناگون، از شعر و ادبیات گرفته تا شاخههای مختلف علوم سرآمد و پیشتاز بودند برای آیندهسازان این مرز و بوم ترسیم شود.
امیدواریم این مجموعه که تنها شامل بخشی از زندگی این بزرگان است، شعلهی کنجکاوی و پرسش را در وجود فرزندانمان بیفروزد و شاهد بالندگی و به ثمر نشستن نسلهای آینده با استفاده از میراث گرانبهای گذشتگان باشیم.
- پدر شعر پارسی:
رودکی ملقب به «استاد شاعران» در سال ۲۳۷ در روستایی در نزدیکیهای سمرقند به دنیا آمد و در سال ۳۱۹ در ۸۲ سالگی درگذشت. رودکی از نخستین شاعران مشهور پارسیگوست که در دورهی سامانی میزیست. از آن جایی که پیش از رودکی کسی دیوان شعر نداشته است، او را «پدر شعر پارسی» میدانند. رودکی علاوه بر شعر و زبان و ادب، که او را در تغییر خط پهلوی به فارسی موثر میدانند، موسیقیدان نیز بوده است. او از نخستین و مشهورترین شاعران سبک خراسانی است و اشعار او علاوه بر غنایی بودن، رنگ و بوی حماسی نیز دارد.
- سرایندهی بوی جوی مولیان:
رودکی را مبتکر قالب رباعی (چهارپاره) میدانند. به گفتهی پژوهشگران، رودکی در شعر بسیار پرکار بوده و بیش از یک میلیون بیت داشته که اکنون چیزی در حدود هزار بیت است. یکی از مهمترین آثار او کلیله و دمنه به نظم است که مقداری کمی از آن تا روزگار کنونی به جا مانده است. سندبادنامه، دیوان اشعار و مدایح از دیگر آثار رودکی است که به دست ما رسیده است.
نشر صوتی آوانامه با همکاری «انتشارات مدرسه» کتاب صوتی «رودکی» نوشتهی «جعفر توزندهجانی» را با صدای «بهزاد برزیگر» تولید کرده است.