پس از فرو پاشی نظام بعثی در عراق، شیعیان این کشور که سالها در خفقان کامل به سر برده بودند، فرصتی برای ابراز عشق و عالقهی خود به ً سیدالشهدا(ع) یافته و در حرکتی خودجوش ساحت اهل بیت خصوصا به احیای سنت دیرپا و سفارش شدهی ز یارت اربعین کردند. ایجاد مواکب خدمت رسانی به زوارالحسین به قدری قوت گرفت که مسیر چند ده کیلومتری نجف تا کربلا را پر کرد بدون اینکه کوچکترین فضای خالی در آن مشاهده شود. گسترش تصاعدی زائران در هر سال، شیعیان ایرانی را به فکر انداخت تا در برپایی هرچه باشکوه تر این مراسم بینظیر در کنار برادران و خواهران عراقی خود و دست در دست ایشان به زائران سیدالشهدا(ع) خدمت کنند.
موکب حضرت فاطمه معصومه(ع) (اهالی قم المقدسه) از سال ۹۳ و به دنبال تاکیدات رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید مبنی بر برگزاری باشکوه این زیارت تاسیس گردید و بحمدالله توانست با همت خیران بزرگوار و شیعیانی که دل در گرو حسین(ع) دارند، هر سال با توسعه ظرفیت خدمات رسانی خود بیشتر در خدمت زوار باشد. این موکب با استقرار در کربلای معلی، هر ساله به دهها هزار نفر از زائران سیدالشهدا (ع) خدمات اجتماعی از قبیل اسکان، تغذیه، بهداشت و درمان، خیاطی، نانوایی، کفاشی، پیرایشگاه و ... ارائه نماید. همچنین خدمات فرهنگی از قبیل نماز جماعت، سخنرانی های مذهبی، پاسخ به شبهات، مشاوره های روانشناسی و دینی، مراسم سوگواری و برگزاری دسته عزاداری و... همواره در سرلوحه ی برنامه های این موکب بوده و هست.
نزدیک به نیمی از فضا و زیرساختهای موکب در اختیار خواهران زائر بوده و به همین منظور خواهران خادم به صورت شبانه روزی مشغول ارائه خدمت به ایشان میباشند.
مدیران موکب در اربعین سال ۹۸ جهت ثبت مستندات این بخش و همچنین ارز یابی فعالیت بانوان خادم، از سرکار خانم زهرا آقازاده نژاد درخواست نمود تا از ابتدا تا انتهای این سفر، به عنوان مستندنگار همراه کاروان خدام باشد و این کتاب محصول تلاش های شبانه روزی این بانوی ارجمند است. اگر چه ثبت و ضبط تمامی اتفاقات توسط یک نفر امکان پذیر نیست، اما تالش این نویسنده محترم ستودنی است.
امید آن که صاحب اصلی کار، به لطف و کرم خودش این تلاش هایی را که در مقابل عظمت آن وجود نازنین بسیار ناچیز و محقر است در دفتر عاشقان و خادمانش ثبت فرماید و دست ما را همواره در دست با کفایت خود نگاه دارد تا این زحمات را با جیفه ی دنیا آلوده نکرده و تباه نسازیم.
شایان ذکر است که از کتاب اهالی اینجا در ایام اربعین سال ۹۹ ،سالی که به دلیل شیوع بیماری کرونا توفیق زیارت اربعین از شیعیان خارج از عراق، خصوصاً عشاق ایرانی امام حسین(ع) سلب شده بود، در دفتر موکب رونمایی گردید تا مرهم کوچکی باشد برای دل های بیقراری که در این سالها به حضور در کربلا و خدمت به زائران حسین شهید عادت کرده بودند.