سفرنامهها یکی از مهمترین منابع مطالعاتی تاریخ یک ملت بهشمار میروند. در ایران نیز سفرنامهنویسی، چه از طرف ایرانیان و چه فرنگیها، از گذشتههای دور مورد توجه بوده است. موضوع این کتاب، تاریخ ایران در دورۀ هخامنشیان و در قالب سفرنامهای است از جانب یکی از بزرگترین متفکران جهان.
نشر مان، با هدف آگاهیرسانی در این حوزه با انتشار مجموعۀ «سفرنامهها» بهدنبال مسیری تازه است. این نشر، در کنار تولیدات محتوایی خود، در پی بازچاپ آثاری است که به دلایلی از گردونۀ نشر کتاب ایران خارج شدهاند. این کتابها، که بسیاری از آنها منابع خواندنی و پژوهشی قابلتأملی هم هستند، یا بهدلیل مرور زمان و گذشت سالیان دراز از تاریخ نشر اولیه و یا بهسبب نوع و تکنیک چاپی که داشتند، از نظرها غایب و مخاطب مشتاق را محروم از مطالعۀ خود کردند. ازاینرو بر آن شدیم تا با تولید و انتشار دوبارۀ این کتابها، ضمن در دسترس قرار دادن آنها برای مخاطب امروزی، قدردان تلاشهای سترگ گذشتگانی، از نویسنده و مترجم تا ناشر و چاپچی، باشیم که با تحمل مشقتهای فراوان راه تعقل و تفکر با کتاب را در کشورمان هموار ساختند.
کتابی که در دست دارید برآمده از چنین نگاهی است. روایت سفری است خواندنی در دورهای از تاریخ ایرانِ باستان، دیدار فیثاغورس، فیلسوف بزرگ، از ایرانِ عصر هخامنشی و دیدارش با زرتشت و داریوش و بازگویی نکاتی جذاب از اتفاقات آن زمان. این کتاب نخستینبار به سال ۱۳۱۴ش با ترجمۀ یوسف اعتصامی در ۱۷۶ صفحۀ ۲۲×۱۷سم، به عنوان چهاردهمین کتاب از مجموعه آثار کمیسیون معارف منتشر شد و آنگونه که در انتهای کتاب آمده، این اثر از اسفندماه ۱۳۱۳ تا اردیبشهت ۱۳۱۴ در مطبعۀ مجلس به چاپ رسید و مهدی اکباتانی مصحح طبع کتاب بوده است.