ابراهیم دهگان در سال ۱۳۰۷ قمری به دنیا آمد و در ۲۵ مرداد ۱۳۶۳ شمسی از دنیا رفت. وی اشرافزاده روستایی بود که درس طلبگی خواند و در دوره رضاشاه از سال ۱۳۰۷ به بعد فرهنگی شد. در کنار کار فرهنگی و تعلیم و تربیت به تاریخ محلی علاقهمند شده آثاری نوشت و منتشر کرد.
کتاب تاریخ اراک که اکنون چاپ نفیسی از آن انتشار یافته از جمله کارهای با ارزش اوست. سالها در کتابها جستجو کرد و آنچه در باره منطقه اراک و شهرک ها و روستاها یافت به خصوص روند تاریخ سیاسی و عمومی آن را در این کتاب ثبت کرد. مجلد اول کتاب تاریخ اراک تا دوره صفوی و جلد دوم از دوره صفوی تا سفرنامه ناصرالدین شاه است. فصلی راجع به کرج ابودلف و خاندان بنیعجل دارد. از بسیاری از اکابری که در این محیط رفت و شدی داشتهاند یاد کرده است. روشن است که منابع وی محدود بوده واکنون با توجه به آثار مهمی از تراجم که منتشر شده است میتوان فراوان بر این اطلاعات افزود.
از وی کتابخانهای هم به یادگار مانده و فرزندانی که در مقدمه جلد اول به تفصیل در باره آنها سخن گفته شده است. هرچه نگارش تواریخ محلی تشویق شود کم است و باید برای این کار برنامهریزی بهتر و بالاتری از تشویق کلی داشت. ادارات ارشاد بلاد باید موظف شوند درباره شهرهای خودشان کتابهایی بنویسند یا از کسانی که مینویسند رسما حمایت کنند.