مجموعه «شخصیتهای مانا» که به همت دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه تولید شده است، با هدف ارائه الگوهای موفق، به زندگی شخصیتهای نیک نامی میپردازد که در عرصههای دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر زیسته و درگذشتهاند.
در نگارش هر یک از این آثار، ابتدا پروندههای موجود در بایگانی فرهنگ ناموران معاصر ایران در اختیار نویسندگانی قرار گرفت که پیشینهای در زندگینامه نویسی داشتهاند. این مجموعه که برای عموم مردم مخاطبان به ویژه جوانان و دانشگاهیان تهیه شده، برآیند احساس ضرورتی است که در پهنه ارائه آثار دقیق و مستند از زندگی افراد تاثیرگذار پدید آمده است.
این آثار از چند بخش زندگینامه، خاطرات و فعالیتهای اشخاص در حوزههای مرتبط تشکیل یافته است که تمامی آثار قرار است در ۱۰۰ صفحه به رشته تحریر درآیند. قالب و ساختار آثار به گونهای طراحی شده است تا علاوه بر جوانان که مخاطب اصلی این آثار هستند، خواندن آنها برای دیگران هم جذاب باشد. این برای نخستین بار است که زندگینامه کامل و مدونی از شخصیتهای برجسته با این قالب و ساختار به نگارش درمیآید.
در فصل اول با عنوان «دوره عیاری»، به خاستگاه خانوادگی و رویدادهای زندگی ستارخان در دوره پیشامشروطیت پرداخته شده است.
در فصل دوم با عنوان «تبدیل شدن عیار به مجاهد»، به چگونگی ورود ستارخان به صفوف مشروطه خواهان تبریز و پیوند خوردن با مرکز غیبی و عضویت او در نیروی مجاهدان پرداخته شده است.
در فصل سوم که دوره درخشش او به عنوان رهبر جنبش مقاومت تبریز است به کوششهای او در فرماندهی مبارزه با جبهه متحد استبداد و تالش برای شکلدهی کانون مقاومت ضدخودکامگی در دوره استبداد صغیر پرداخته شده است.
در فصل چهارم چند و چون عزیمت اجباری ستارخان از تبریز به تهران بررسی شدهاست. در این بررسی نشان داده شده که چگونه نمایندگان سیاسی روس و انگلیس و والی وقت آذربایجان، مهدیقلی خان مخبرالسلطنه هدایت، با هماهنگی دولت ایران زمینه ساز خروج ستارخان و باقرخان از شهرـ پایگاه قدرتشان ـ شدهاند.
در فصل پنجم هم به ماجرای پارک اتابک و خانهنشینی سردار و فرجام کارش پرداخته شده است.