کتاب صوتی از کرونا و دیگر شیاطین به قلم محمدعلی ابطحی، خاطرات روزهای کرونایی ایران به روایت خود اوست. زمانی که محمدعلی ابطحی نگارش این خاطرات را آغاز کرد، هرگز گمان نمیبرد که به چنین معضل جهانی و دراز مدتی تبدیل گردد و این بیماری را نیز یک مهمان چند روزه تصور میکرد. غافل از اینکه این مهمان آمده که بماند و قصد رفتن هم ندارد! تا جایی که نویسنده به نوشتن از کرونا و دیگر شیاطین هم خاتمه میدهد و ویروس هنوز که هنوزه گریبانگیر صاحبخانه است.
محمدعلی ابطحی این خاطرات را با زبان طنز و طعنه و لطیفههای متداول دوران کرونا به نگارش درآورده و علاوه بر مشاهدات اجتماعی خود، گریزی به دنیای سیاست و رجال سیاسی نیز زده و حاشیههایی از رویدادها و وقایع خبری که در این دوران به طور برجسته جلوه نمودند نیز ارائه کردهاست. به سبب قالب نگارش کتاب که خاطرهنویسی و روزمره نگاری بوده، فضای کتاب بسیار صمیمی و گرم است و به دلیل بیان ساده و دور از تکلف آن بسیار شیرین و خواندنی جلوه میکند. به سبب ماهیت درگیر کننده و شرایط بحرانی که کشورمان و دیگر کشورهای جهان درگیر آن بود، ممکن است رویدادهای اجتماعی و سیاسی مختلفی در میدان دید ما قرار نگرفته باشند؛ بنابراین شنوندگانی که میخواهند گوشهچشمی به این وقایع و همچنین مقایسهای از ابتدای اعلام رسمی کرونا با امروز و برهههای پیش رو داشته باشند، این اثر را بسیار مفید و جذاب خواهند یافت.
این فعال سیاسی و فرهنگی، به بهانه انتشار کتاب از کرونا و دیگر شیاطین، متن زیر را در صفحه شخصیاش منتشر کرد:
«از روزی که کرونا رسما اعلام شد، هر روز خاطرات روزانه نوشتم.
آن موقع گمان میکردیم مهمان چند روزه است.
دو ماه هر روز نوشتم که فهمیدم ما ول کردیم ولی کرونا قصد ول کردن ندارد.
مجموعه آن خاطرات را در کتابچهای، نشر روزنه منتشر کرده است.
نوع نگاه روزانه ابتدای کرونا، سیاست، طنز، جوکهایی که متداول بود، تماس با آدمهای سیاسی. حاشیه بر وقایع و اتفاقات خبری روزانه و... در این خاطرات است که هرچه بگذرد، شاید تاریخیتر شود.
خلاصه از باب اینکه هیچ عطاری نمیگوید دوغمان ترش است، کتاب خواندنی شده است.»
امیدوارم باز هم از اقای ابطحی بشنوم. خیلی زیبا و پر انرژی
خدا رو شکر که طب اسلامی محبوب شد و از داروهای طب اسلامی در زمان کرونا و پس از ان استفاده بردیم
1
حالم بهم خورد ،نکبتا به همه جا مثل ویروس رخنه کردن