- دربارهی مجموعهی تاریخ جهان:
«مجموعه تاریخ جهان» تلاش دارد تا چشماندازی ژرف و گسترده از مسیری که تاریخ پیموده است را ترسیم کند. مجموعهای که میکوشد با بیان زمینههای فرهنگی و اجتماعی رخدادهای تاریخی، مخاطبان خود را به شیوهای دیگر، با خود همراه کند. علاوه بر آن، این مجموعه اندیشههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و فلسفی تاثیرگذار در مسیر رشد و تکامل تمدن انسانی، از کنارههای میانرودان و مصر باستان تا یونان و روم، اروپای قرون میانه و دیگر تمدنها در دیگر نقاط جهان را تا روزگار ما در قرن بیست و یکم دنبال میکند. «نشر صوتی آوانامه» با همکاری «گروه انتشاراتی ققنوس» تمامی عناوین این مجموعهی منسجم را در قالب کتاب صوتی تولید و منتشر کرده است.
- در جستجوی امنیت:
در سال ۱۹۵۷، کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهجویان، تعریفی از «پناهجو» ارائه کرد که تا به امروز معتبر است. مطابق این تعریف «پناهجو کسی است که مجبور شده به دلیل آزار و اذیت، جنگ یا خشونت از کشور خود بگریزد. فرد پناهجو از آزار و اذیت به خاطر نژاد، دین، ملیت، عقاید سیاسی یا عضویت در گروه اجتماعی خاصی دچار هراس است. او به احتمال زیاد نمیتواند به زادگاه خود بازگردد یا از بازگشت وحشت دارد. جنگ و خشونتهای قومی-قبیلهای و مذهبی از علل مهم گریختن پناهجویان از کشورشان است.»
- جدال بر سر پناهجویان:
در ژانویهی ۲۰۱۷، بر سر پذیرش پناهجویان در ایالات متحده، میان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور وقت آمریکا و «ملکم ترنبول» نخستوزیر استرالیا مجادلهای درگرفت. خطمشی سیاسی ترامپ ممانعت از ورود پناهجویان از برخی کشورها بود و این کار را باعث حفظ امنیت آمریکا میدانست. او در مبارزات انتخاباتی خود دربارهی پناهجویان سوری گفته بود: «باید جلوی سیل هولناک پناهجویان سوری به ایالات متحده را بگیریم... نمیدانیم آنها که هستند. آنها هیچ مدرکی با خود ندارند و نمیدانیم ممکن است دست به چه کارهایی بزنند.» با این حال، ترامپ پس از رسیدن به ریاستجمهوری در موقعیت دشواری قرار گرفت. در ماههای آخر دولت اوباما، ایالات متحده پذیرفته بود دو هزار پناهجو را که در اردوگاههای استرالیا به سر میبرند، بپذیرد. پناهجویان از کشورهایی مانند عراق، ایران، سومالی و سودان بودند؛ کشورهایی که ترامپ سعی داشت مانع مهاجرت اتباع آنها به ایالات متحده شود. بحران پناهندگی در قرن ۲۱ مسئلهای فراگیر در دنیاست و مخالفت با پذیرش پناهجویان، به ایالات متحده محدود نمیشود.
- صدای پناهجویان:
نشر صوتی آوانامه، کتاب صوتی «پناهجویان در گذر تاریخ» اثر «گری وینر» را با همکاری «انتشارات ققنوس» تولید کرده است. ترجمهی این اثر بر عهدهی «شهربانو صارمی» بوده و خوانش آن را «حامد حشمتی» انجام داده است.