
کتاب چگونه کتاب بخوانیم
نسخه الکترونیک کتاب چگونه کتاب بخوانیم به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نقد و بررسی کتاب چگونه کتاب بخوانیم
احتمالاً تاکنون برای شما هم این سؤال پیش آمده که چرا چیز بخصوصی از بعضی از کتابهایی را که خواندهاید با یاد نمیآورید و حتی از کتابهایی که هنگام خواندن آن بسیار لذت بردهاید نیز چیزی به خاطر ندارید تا با کسی درموردش صحبت کنید. اگر این جملات شامل شما نیز میشود، مورتیمر آدلر، فیلسوف آمریکایی در کتاب «چگونه کتاب بخوانیم» پاسخ سوالات شما را داده است.
درباره کتاب چگونه کتاب بخوانیم
انجام هر فعالیتی سطوح مختلفی میتواند داشته باشد. اکثر افراد امروز تنها درگیر این سوال هستند که چه کتابی بخوانند و به دنبال کتابهای جدیدتر و پیشنهادات متنوع هستند و کمتر کسی در دنیا وجود دارد که احساس کند نمیداند چگونه کتاب بخواند. در سیستم آموزشی و مدارس نیز آموزش چندانی درمورد این موضوع داده نمیشود. بیشتر افراد تصور میکنند خواندن کتاب بسیار ساده است و تفاوتی بین خواندن یک روزنامه، کتاب درسی، داستان و... وجود ندارد. مثلاً یک فرد میتواند یک داستان ساده را دنبال کند و از آن لذت ببرد؛ اما اگر او را به خواندن مطلبی دقیق تشریحی یا یک بحث دقیق اقتصادی یا مطلبی که به بررسی تحلیلی احتیاج دارد وادار کنید، گیج و حیران میشود. مورتیمر آدلر و چارلز لینکلن ون دورن در کتاب چطور کتاب بخوانیم مخاطب خود را افرادی قرار دادهاند که اهل کتابخوانی هستند و میخواهند هنگام مطالعهی کتابها دستاوردهای بیشتر و عمیقتری از کتاب داشته باشند. آنها خوانندگان مختلف با هدفهای متفاوت را درنظر گرفتهاند و باتوجه به هرکدام راهکارها و توصیههایی را ارائه کردهاند. در کتاب چهار سطح از کتابخوانی معرفی شده است: خواندن ابتدایی، خواندن اجمالی، خواندن تحلیلی و خواندن تطبیقی و درمورد هرکدام و موارد استفادهی آن توضیحاتی را ارائه کردهاند.
اما بخش اعظم کتاب به خواندن تحلیلی اختصاص یافته است که به منظور توسعهی نگرش و درنتیجه، افزایش عمق درک و فهم ما از موضوع و جهان میانجامد. با توضیحاتی که داده شد نمیتوان انتظار داشت که با کتابی ساده روبهرو هستیم و توصیههایی در حد چند جمله به ما ارائه میدهد. همینطور که در همین کتاب نیز توصیه شده است از مطالعهی کتابهای دشوار نترسید و برای اینکه توسعهی نگرش و عمق بخشید به دانش خود کتابهای کمی بالاتر سطح درک و آگاهی خود را انتخاب کنید.
این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۴۰ میلادی منتشر شده است و آخرین ویرایش آن مربوط به سال ۱۹۷۲ است. بنابراین با یک اثر کلاسیک روبهبرو هستید و باید توجه داشته باشید که در زمان نگارش و ویرایش این کتاب بسیاری از دستاوردهای امروز ما درمورد علوم روانشناختی و عملکرد مغز وجود نداشته است و به همین علت ارجاعات چندانی به مقالات و مطالعات دیگر مشاهده میشود.
منتقدان ادبی این کتاب را یکی از کلاسیکهای زندهی جهان مینامند و تا کنون به زبانهای مختلفی ترجمه شده است. این کتاب با ترجمهی محمد صراف تهرانی و توسط انتشارات به نشر به چاپ رسیده است. شما میتوانید برای خرید کتاب چگونه کتاب بخوانیم به فروشگاه اینترنتی دیجی کالا مراجعه کنید و همینطور برای دانلود پی دی اف کتاب چگونه کتاب بخوانیم از طریق اپلیکیشن و وبسایت فیدیبو اقدام کنید.
درباره مارتیمر جی. آدلر نویسنده کتاب چگونه کتاب بخوانیم؟
مورتیمر آدلر فیلسوف و نویسندهی امریکایی زادهی ۱۹۰۲ در نیویورک است. آدلر از اساتید دانشگاه شیکاگو و دانشگاه کلمبیا و از نویسندگان و ویراستاران دانشنامهی بریتانیکا بود. علاوه بر این کتابهای بسیاری نوشت، و به عنوان نویسنده، سردبیر و ویراستار مجموعههای مهمی از جمله مجموعهی ۵۴ جلدی «برترین آثار برجسته غرب» را گردآوری کرد. او در تمام آثارش سعی کرده برای مخاطبینی بنویسد که لزوما تحصیلات دانشگاهی ندارند یا متخصص نیستند. در ویرایشهای دوم به بعد کتاب چگونه کتاب بخوانیم، چالرز ون دورن نیز به مورتیمر آدلر پیوست و بخشهایی به کتاب اضافه شد.
چارلز لینکلن ون دورن، ویرایشگر و نویسندهی آمریکایی متولد ۱۹۲۶ است که نویسندهی چندین کتاب از جمله «لذت مطالعه» و همچنین ویرایشگر کتابهای مختلفی بوده است.
ترجمهی کتاب چگونه کتاب بخوانیم
نسخهی اصلی این کتاب به زبان انگلیسی بوده و تا کنون به زبانهای مختلفی مانند آلمانی، سوئدی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. این کتاب توسط محمد صراف تهرانی به فارسی برگردانده شده است و توسط به نشر (وابسته به آستان قدس رضوی) به چاپ رسیده است. ترجمهی فارسی کتاب بسیار روان است و تلاش ناشر برای چاپ باکیفیت این کتاب نتیجهی خوبی داشته است. در نسخهی اصلی کتاب یک پیوست وجود دارد که شامل ۱۳۷ کتاب است که از نظر نویسندگان مطالعهی آنها به افزایش عمق نگرش ما کمک میکند ولی در نسخهی فارسی این پیوست حذف شده است.
کتاب چگونه کتاب بخوانیم برای چه کسانی مناسب است؟
شاید بیشتر ما تصور کنیم که خواندن بسیار ساده است. کتاب را باز میکنیم و شروع به خواندن میکنیم. اما خواندن این کتاب به ما کمک میکند تا بهتر کتاب بخوانیم و بهتر از کتابهایی که داریم استفاده کنیم. این کتاب به همهی افرادی که اهل مطالعه هستند و میخواهند مؤثرتر مطالعه کنند پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب چگونه کتاب بخوانیم میخوانیم
چون خواندن هر نوع مطلبی, فعالیت است. هر نوع خواندنی نیز تا اندازهای باید فعالانه باشد. مسلماً خواندن غیرفعال غیرممکن است؛ با چشمان بدون حرکت و مغز به خواب رفته نمیتوان خواند. بنابراین وقتی خواندن فعال را با خواندن غیرفعال مقایسه میکنیم. منظور ما این است که در آغاز به این موضوع توجه کنیم که خواندن کموبیش با فعالیت همراه است. در ثانی هرچه خواندن با فعالیت بیشتری همراه باشد نتایج بهتری به همراه دارد. از دو شخصی که در شرایط مساوی میخوانند. خواندن آن یک مفیدتر است که با فعالیت و کوشش بیشتری همراه باشد. خوانندهای بیشترین سود را میبرد که از خود بیشتر مایه گذاشته و نیز بخواهد که حداکثر استفاده را از مطلب موردنظر ببرد. حقیقتش این است که خواندن غیرفعال بهطور کلی وجود ندارد. بسیاری معتقدند که در مقایسه با نوشتن و صحبت کردن که آشکارا فعال هستند. خواندن و گوش کردن انفعالی است. نویسنده و گوینده باید مقداری زحمت بکشند درحالی که خواننده و شنونده احتیاجی به فعالیت ندارند. خواندن و گوش دادن وسیلهای است برای دریافت پیام فردی که فعالانه مشغول ارسال آن است. اگر تصور شود دریافت پیام مانند دریافت یک ضربه یا رأی دادگاه حتمی است، برعکس کار خواننده يا شنونده بیشتر مانند دریافت کنندهی توپ در بازی بیسبال است.
گرفتن توپ به همان اندازهی پرتاب کردن يا ضربه زدن به آن، محتاج فعالیت است. فعالیت پرتاب کنندهی توپ عامل حرکت توپ است و فعالیت دروازهبان عامل بازدارنده آن است. هر دو فعال هستند هرچند که فعالیتهایشان با هم فرق میکند. در این میان فقط توپ منفعل است. توپ است که پرتاب میشود و متوقف میشود. درحالی که بازیکنان مدام فعال هستند و پرتاب و دریافت میکنند. وظایف پرتات کننده و دریافت کنندهی توپ را تقریباً بهطور کامل با وظایف نویسنده و خواننده میتوان مقایسه کرد.
نظرات کاربران درباره کتاب چگونه کتاب بخوانیم