موضوع تاریخ از جمله موضوعاتی است که علیرغم توجه فلاسفه به آن، همچنان جذاب و در خور تحلیل مینماید. دلیل این امر به پیچیدگیهای تاریخ و همچنین ارزش فزاینده آن در تحولات جاری جوامع و حتی شکلگیری «آیندها» باز میگردد. به همین خاطر است که پرداختن به مباحث جدید «تحلیل تاریخ» امری ضروری است.
معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) با عنایت به این مهم، اثر «تاریخ و روایت» را که به مباحث «روایتشناسانه» در حوزه تحلیل تاریخ میپردازد، انتخاب و در دستور کار قرار داده است که هماکنون نتیجه آن جهت علاقهمندان ارایه میگردد.
شایان ذکر است که اگرچه رویکردهای روشی ارایه شده و تحلیلهای برآمده از آنها، ضرورتاً مورد تأیید ناشر نیست، اما اطلاع از آنها در مطالعات تاریخی از دو سو دارای اهمیت است: نخست- الگوهای روششناسانهای را معرفی مینماید که ما را در درک تحلیلگران غربی یاری میرساند. دوم- امکان نقد و ارزیابی مکاتب روششناختی مذبور را به ما میدهد.
افزون به ملاحظات بالا، میتوان به این نکته مهم اشاره داشت که فصول مندرج در این کتاب، افقهای تازهای را در تحلیل تاریخ ترسیم مینماید که میتوانند در مطالعات انتقادی به کار گرفتهشوند. ناشر ضمن تشکر از آقای فرزانه دهکردی مؤلف فصل اول و مترجم فصول بعد کتاب جفری رابرتز، امیدوار است این اثر مورد قبول پژوهشگران این حوزه قرار گرفته و با انتشار آثار اصلاحی و تکمیلی، تقویت گردد.
معاونت پژوهشی