طرح موضوع قدرت نرم در مدت زمانی کوتاه توانست به تولید دیدگاههای نظری و طرحهای راهبردی متعددی منجر شود که حکایت از قابلیت علمی- عملیاتی این مفهوم در عرصههای مختلف سیاست و حکومت(اعم از داخلی و خارجی) دارد. در همین راستا معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) طرح کلان «تحلیل و شناخت قدرت نرم» را در دستور کار خود دارد تا از این طریق بتواند دو هدف اصلی را تأمین نماید:
اول، آشنایی با گفتمان قدرت نرم به منظور نقد و بررسی آن.
دوم، معرفی رویکرد بومی قدرت نرم به منظور تأسیس گفتمانی ایرانی- اسلامی در این موضوع.
اثر حاضر با عنایت به هدف اول ترجمه و منتشر شده و ناشر امیدوار است از این طریق بتوانند به غنای مطالب این حوزه کمک مؤثری بنمایند. ناشر علاقمند است تا نکات زیر را بهعنوان مقدمه ضروری مطالعه این اثر مطرح نمایند:
۱. اثر حاضر با رویکرد غربی و بویژه آمریکایی نوشته شده و لذا به الگوهای اعتبار بخش برای آمریکا در نظام بین الملل توجه ویژهای دارد. اطلاع از این مباحث برای محققان ایرانی از حیث شناخت دیدگاهها و نقد آنها ضرورت دارد.
۲. نویسندگاه کتاب به دلیل تعلقات خاصی که دارند بعضاً در مقام تحلیل پدیدههای سیاسی در عرصه بینالمللی از اصل بیطرفی علمی تبعیت کردهاند و در ارتباط با پدیدههای جهان سوم، ایران و اسلام تحلیلهای سطحیای ارایه دادهاند. مترجمان محترم به تناسب یادداشتهای تحلیلیای را اضافه نمودهاند که در اصلاح برداشتها مؤثر است. بدین وسیله از ایشان تشکر میگردد.
۳. ناشران ضمن تأکید بر ضرورت آشنایی با «افکار و تحلیلهای» ارایه شده از سوی تحلیلگران و مؤسسات پژوهشی آمریکایی، ترجمه و نشر اثر حاضر را در دستود کار خود قرار دادهاند و تأکید دارند که کلیه دیدگاههای ارایه شده، متعلق به نویسندگان بوده و نشر اثر به معنای تأیید آنها نمیباشد.
۴. نکته آخر آنکه هدف اصلی از طرح کلان «قدرت نرم» تولید گفتمان بومیای است که تاکنون در قالب انتشار دو کتاب با عناوین: «قدرت نرم و سرمایه اجتماعی»؛ «قدرت نرم، فرهنگ و امنیت» (انتشارات دانشگاه امام صادق(ع)) پیگیری شده است. امید میرود در آینده نزدیک شاهد توسعه تألیفات محققان داخلی در این زمینه باشیم.
معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) برخود فرض میداند تا از دبیرخانه همایش عملیات روانی و حمایتهای مستمر و موثر جناب آقای عامری (دبیر محترم همایش) برای انتشار مشترک اثر حاضر، مجدداً قدردانی نماید.همچنین از تمامی محققان و اندیشهگرانی که دارای دیدگاههای انتقادی و بدیل هستند، برای دریافت و نشر آثار آنها دعوت بهعمل می آورد.
معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع)