بنابراین تحقیقات ما برای مبارزه با آبهای رادوندار دریای خزر با نمونهبرداری، تخلیص و شناسایی و کشت انبوه باکتریهای رادونخوار نمونهبرداری شده از آب گرم رامسر شروع شد و چهار نوع سودوموناس فلورسانس غیر پاتوژن رادونخوار شناسایی شدند. البته غیر پاتوژن بودن آنها روی حیوانات آزمایشگاهی توسط خانم دکتر دیزجی ریاست محترم بخش کنترل کیفی انجام و اعلام میشد.
مشکلی که با آن روبرو بودیم،آن بود که سودوموناسهازمانی که از آبهای رادوندار «آبگرم رامسر» دور میشدند، رشدشان کم میشد و به تدریج از بین میرفتند (زیرا از تشعشعاتی که از اعماق زمین به آنها میرسید محروم میشدند). لذا ما متوسل به استاد دکتر عباس اولیاء شدیم.
زمانی که بالن سه لیتری دارای محیط کشت و سودوموناس رادونخوار را جناب استاد دکتر عباس اولیاء تحت تشعشات اورانیوم ضعیف شده قرار میداند، کشت سودوموناس در ۲۴ ساعت دوغی رنگ میشد که دلیل فعالیت قوی و تولید مثل سودوموناسها رادونخوارها بود و در مقایسه با بلانک بعلت دوغی رنگ شدن در طول موجهای مختلف قابل خواندن با اسپکتروفتومتر نبود.
این تحقیقات ثابت میکرد که حیات این باکتریها به تشعشات اتمی ساطع شده از مرکز زمین در مقادیر قابل توجه (میلیونها کیلوبکلرل تشعشعات ساطع از درون زمین را جهت ادامه حیات خویش جذب و خنثی میکنند) نیاز دارند.
جناب استاد دکتر عباس اولیاء اشاره فرمودند که رادونخواری این سودوموناسها را با مقدار تشعشعاتی که به محیط کشت سودوموناس میدادند مشخص میکردند. من از ایشان درخواست کردم در صورت امکان دز کشنده تشعشعات اورانیوم ضعیف شده را روی این سودموناسها بررسی فرمایند و اینجانب را هم در جریان امر قراردهند. در یکی از بیاناتشان اشاره فرمودند دز مشخص کشندهای رادونخوارها زمان میبرد.