- درباره کتاب صوتی راه عشق (داستان تحول روحی مهاتما گاندی):
کتاب صوتی «راه عشق» توسط «اکنات ایسواران» نوشته شده است. نویسنده در کتاب مذکور به سیر تغییر و تحول روحی رهبر انقلاب هند؛ ماهاتما گاندی از دوران کودکی تا میانسالی پرداخته است. اکنات ایسواران به دنبال یافتن پاسخ به این سوال که چگونه ماهاتما گاندی بر خود تسلط دارد، ملاقاتی با ماهاتما گاندی ترتیب میدهد و در پی این ملاقات، شیفته عقاید وی میشود، بدین ترتیب تصمیم میگیرد تا کتابی در خصوص این شخصیت والا و ارزشمند بنویسد.
کتاب صوتی راه عشق قصد دارد تا شخصیت ماهاتما گاندی را از روی کردار و گفتارش به مخاطبان معرفی کند. همچنین قابلذکر است که نویسنده در کتاب مذکور علاوه بر شرح وقایع و رویدادهای زندگی ماهاتما گاندی، جملاتی قصار از وی را نیز در متون کتاب گنجانده است تا از این طریق مخاطب به شناخت دقیقتری از گاندی دست یابد.
کتاب صوتی راه عشق شباهت چندانی با دیگر کتابهایی که در خصوص زندگینامه گاندی نوشته است، ندارد، چراکه ایسواران در کتاب مذکور برخلاف دیگر نویسندههایی که بیشتر به بعد سیاسی زندگی گاندی پرداختهاند، به درون و روح گاندی نفوذ کرده و ازاینجهت او را به علاقهمندان معرفی میکند.
- خلاصهای از کتاب صوتی راه عشق:
کتاب صوتی راه عشق از مرور اجمالی بر زندگی ماهاتما گاندی از دوران کودکی تا نوجوانی آغاز میشود. در ادامه میخوانیم که وی در دانشگاه لندن در رشته حقوق تحصیل میکند و همین عامل زمینهساز تحولات روحی وی میگردد.
در میانه کتاب با داستانی تلخ همراه با ناکامیهای بیپایان گاندی روبرو خواهیم، چراکه گاندی پس از به پایان رساندن تحصیلاتش به هند بازمیگردد بدون اینکه هیچ موکلی داشته باشد؛ اما داستان اینگونه ادامه نمییابد، بلکه در پی تحولی ناگهانی یک شرکت در آفریقای جنوبی گاندی را استخدام میکند و وی برای فعالیت در این شرکت بار دیگر از وطن و همسر خود دور میشود.
با مهاجرت گاندی و شروع به کار وی شاهد شکوفا شدن استعدادهای نهفته او خواهیم بود، بهطوریکه در عرض چند سال به شهرت دست یافته و به موکلی موفق تبدیل میشود. در این زمان در آفریقای جنوبی، نژادپرستی حاکم است. نژادپرستی تا جایی در آفریقا رواج دارد که واگنهای درجه سه در اختیار سیاهپوستان قرار میگیرد. طی سفری کاری یک بلیت درجه یک در اختیار گاندی قرار میگیرد، اما علیرغم در دست داشتن بلیت درجهیک، مامور قطار او را از قطار پیاده میکند و همین اتفاق زمینهساز شکلگیری راه عشق در گاندی میگردد....
- قسمتی از کتاب راه عشق:
● وقتی دیگر معنای زندگی ریشه در حقایق مابعدالطبیعی نداشته باشد، چه رخ میدهد؟ آیا تلاش انسان برای دستیابی به استعلا به تعقیب موفقیت مادی محدود میشود؟ به نظر نویسنده کتاب، مدرنیته و ظهور انسانگرایی سکولار در اروپای قرن هجدهم جستجوی معنا و امر مقدس را از میان نبرده، بلکه هر دو را از طریق فرایندی دوگانه دگرگون کرده است: انسانیسازی امر الهی و الهیسازی امر انسانی.
● من فردی رؤیایی نیستم بلکه ادعا میکنم ایده آلیستی عملگرا هستم. ادعا میکنم که انسانی کاملاً معمولی هستم و تواناییهایم از یک فرد معمولی کمتر است. بههیچوجه نمیتوانم مدعی شوم که برای رسیدن به این درجه از خویشتنداری و چنین روح عاری از خشونتی دارای ویژگی خاصی بودهام. تمام آنچه که مرا قادر به رسیدن به این مراحل کرده، جستوجویی خستگیناپذیر بوده است. کوچکترین شکی ندارم که هر مرد و زنی میتواند به جایی که من رسیدهام دست یابد، به شرطی که همان تلاشها را به کار بندد و همان امید و ایمان را در خود بپروراند.
● در سال ۱۸۹۲ جوانی ۲۳ ساله، خجول، کمحرف، کوچکاندام و کاملا معمولی به نام موهانداس گاندی، با گذشتهای سرشار از شکست، از هندوستان رهسپار آفریقای جنوبی شد. ده سال بعد، همه حتی مخالفانش او را قدیسی میدانستند که رهبری صد هزار نفر را در یکی از تأمل برانگیزترین تجربیات تاریخ به عهده گرفته است: مبارزه "ساتیاگراها"، جنگی بدون خشونت. وی هنگامیکه به هند بازمیگشت، دیگر موهانداس گاندی نبود بلکه "ماهاتما" بود، "روح بزرگی" که آزادی کشورش از سلطه بیگانه به دست او، بدون شلیک گلولهای میسر میشد.
- محتوای کتاب صوتی راه عشق:
همانطور که در مطالب بالا نیز بدان اشاره شد کتاب صوتی راه عشق شباهت چندانی با دیگر زندگینامههای ماهاتما گاندی ندارد. نویسنده در این کتاب از پرداختن به جزئیات زندگی گاندی اجتناب کرده و بهصورت گذرا به دوران کودکی تا میانسالی گاندی پرداخته است.
در کتاب صوتی راه عشق، شخصیت روحی و روانی ماهاتما گاندی مورد بررسی قرار گرفته است و به مهمترین سوال بسیاری از افراد مبنی بر اینکه گاندی چگونه به این جایگاه و عظمتی دست یافت؟ پاسخ داده است. در واقع نویسنده سعی دارد تا در کتاب مذکور نشان دهد که چگونه گاندی با شخصیتی کم رو و بدون اعتمادبهنفس به جایگاه رهبری چهارصد میلیون جمعیت هند دست مییابد.
- درباره ماهاتما گاندی:
مهانداس کارامچاند گاندی در ۲ اکتبر ۱۸۶۹ در گجرات هند چشم به جهان گشود. وی رهبری نبرد برای آزادی هند را در سال ۱۹۱۸ به عهده گرفت و از آن زمان مردم او را تحت عنوان نماد ملی شناخته و لقب ماهاتما به معنای روح بزرگ را برای او انتخاب نمودهاند.
شخصیت گاندی به قدری برای ملت هند ارزشمند است که زادروز وی را به عنوان یک روز تعطیل در تقویم مشخص نمودهاند. وی موفق شد تا با پیش گرفتن روش ضد خشونت، استقلال هند را بار دیگر از بریتانیا پس بگیرد و به عبارتی دست بریتانیا را از دولت هند کوتاه کند.
ماهاتما گاندی چندین بار مورد سو قصد قرار گرفت و نهایتا در تاریخ ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸ بر اثر شلیک و اصابت سه گلوله بر قفسه سینهاش درگذشت.
- معرفی اکنات ایسواران:
اکنات ایسواران؛ نویسنده و پروفسور موفق هندی در ۱۷ دسامبر سال ۱۹۱۰ متولد شد. وی در سال ۱۹۶۱ مرکز مدی تیشنی را در برکلی راهاندازی نمود. اکنات ایسواران آثار کلاسیک عرفان جهان را به مدت ۳۵ سال تدریس نمود.
اکنات ایسواران تا به امروز بیش از ۲۰ کتاب به چاپ رسانده است. قابلذکر است که کتابهای وی از شهرت جهانی برخوردارند و به همین ترتیب نیز به بیش از ۱۸ زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
از جمله معروفترین آثار این نویسنده میتوان به قدرت صبر: راهنمایی کوچک برای دست یافتن به نیرویی ژرف و قدرتی درونی، عشق خداست، سرباز بی خشونت اسلام: پادشاه خان مردی به عظمت کوههای زادگاهش و... اشاره نمود.