- دربارهی مجموعهی فرزانگان:
شناخت نسل جوان و نوجوان از بزرگان و مشاهیر این مرز و بوم علاوه بر آشنایی با میراث فرهنگی و معنوی به یادگار مانده برای ما، در الگوبرداری و تعیین مسیر زندگیشان نقش مهم و قابل توجهی دارد. نشر صوتی آوانامه با همکاری انتشارات مدرسه مجموعهای غنی از شرح زندگی، آثار و میراث بزرگان و مشاهیر ایرانی و اسلامی، با عنوان مجموعه کتابهای فرزانگان را در قالب صوتی منتشر کرده است. برای معرفی این بزرگان با تکیه بر روایت داستانی و جذاب، تلاش شده تا زندگی و احوال افرادی که در زمینههای گوناگون، از شعر و ادبیات گرفته تا شاخههای مختلف علوم سرآمد و پیشتاز بودند برای آیندهسازان این مرز و بوم ترسیم شود.
امیدواریم این مجموعه که تنها شامل بخشی از زندگی این بزرگان است، شعلهی کنجکاوی و پرسش را در وجود فرزندانمان بیفروزد و شاهد بالندگی و به ثمر نشستن نسلهای آینده با استفاده از میراث گرانبهای گذشتگان باشیم.
- ابن خلدون:
ابوزید عبدالرحمن بن محمد بن خلدون حضرمی که با نام «ابن خلدون» شناخته میشود، متولد سال ۷۳۲ هجری قمری در تونس بوده و سال ۸۰۸ هجری قمری در قاهره درگذشته است. ابن خلدون، تاریخنگار، سیاستمدار و قاضی بود. او از کودکی، به آموختن علوم و گوناگون پرداخت؛ از قرآن، اخلاق، تصوف و فقه گرفته تا جامعهشناسی، تاریخ، سیاست، مردمشناسی، نجوم، اقتصاد و ریاضیات و نیز شعر و ادبیات.
- زندگی در عصری حساس:
عصری که ابن خلدون در آن زندگی میکرد؛ یعنی نیمهی دوم قرن هشتم هجری، از سالهای مهم تحول و دگرگونی در سرتاسر دنیای متمدن آن زمان به شمار میرفت. این در حالی بود که عالم اسلامی و عربی، به سوی انحطاط و نزول پیش میرفت و غرب و اروپا اندکاندک به سمت بیداری و آگاهی در حرکت بود. مرزبندیهای جهان عرب نیز در آن زمان، نسبت به امروز تفاوت داشت. از همین رو، تواناییهای گسترده و منحصر به فرد ابن خلدون، او را به فردی تأثیرگذار در این برههی خطیر بدل کرد.
- آثار:
کتابهای ابن خلدون در دو دسته جای میگیرند: آثاری که در دورهی جوانی و در کشاکش فعالیتهای سیاسی تألیف نمود و آثاری که پس از کنارهگیری از سیاست به رشتهی تحریر درآورد. از نوشتههای دستهی اول، میتوان به «خلاصهای در منطق»، «رسالهای در حساب» و «شفاء السائل لتهذیب المسائل» اشاره نمود. مهمترین اثر دستهی دوم نیز کتابی که فارسی تحت عنوان «تاریخ نوع بشر به طور کامل و جامع» شناخته میشود و به «مقدمه» مشهور است. این کتاب، به بهترین شکل گستردگی علوم مورد مطالعه و ابعاد وسیع دانش ابن خلدون را آشکار میسازد.