«محفل فيلسوفان خاموش» هم داستانی به ظاهر ساده است و هم مهمترين و سختترين سوالات فلسفي را بيان ميکند. داستان کتاب، نامههاي دختر 11 سالهاي است به ويتوريو هوسله استاد فلسفه يکي از دانشگاههاي آلمان. هوسله در پي جواب دادن به نامهها به کافه خيالي به نام محفل فيلسوفان خاموش ميرود و در آنجا با تمام فيلسوفهايي که در رمان نام آنها را ميخوانيم صحبت ميکند. براي مثال در اوايل کتاب نورا در نامهاش از پروفسور ميپرسد که چرا ارسطو اينقدر نگاه نا عادلانهاي نسبت به زنان داشته است. پروفسور به همان کافه خيالي ميرود و سوال نورا را از ارسطو ميپرسد.
ويتوريو هوسله، نویسنده کتاب، به عنوان يک فيلسوف مطرح است و ديگر آثاري که از اين نويسنده چاپ شده است همگي درباره مسائل فلسفي است. اين رمان کوششي است براي بيان موضوعات و سوالات فلسفي به زبان سادهتر. سوالاتي که شايد براي پيدا کردن و تحقيق کردن دربارهشان بايد کلي کتابهاي سخت فلسفي بخوانيد. اما با خواندن «محفل فيلسوفان خاموش» ميتوانيد هم به نوعي گشتي در تاريخ بزرگ فلسفه بزنيد و هم با چکيده خيلي از پاسخهای فلسفی آشنا شويد.
يکي از بهترين رمانهايي که درباره فلسفه و به زبان ادبيات نوشته شده، رمان «دنياي سوفي» است. ويتوريو هوسله در این رمان همان روند دنياي سوفي را انتخاب کرده است.
کتاب بدی نبود.
به نظرم برای کسی که می خواهد تازه فلسفه بخواند بد نباشد.
ولی نه برای همه.به خصوص که از اونجا که نویسنده نامه ها را رو به کودکی یازده ساله می نویسد دقت دارد که باورهای اساسی او رابه طور کلی متزلزل نکند و گاها به زبان خیال او می نگارد.لذا به عقیده ام کتاب خیلی جدی نبود.
5
کتاب عالی است و ترجمه خوب. مدل خاص کتاب، نامه ها و کافه... آدم را جذب می کند. نگاه کودکان به فلسفه. خیلی عالی.
3
واقعا کتاب خوندنیای بود.
قبلش کتاب دنیای سوفی رو خونده بودم، ولی این کتاب برام جذابتر بود.