- درباره کتاب صوتی ماجرای عجیب سگی در شب:
کتاب صوتی «ماجرای عجیب سگی در شب» نوشتهی «مارک هادون» نویسنده، تصویرگر و فیلنامهنویس انگلیسی است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شده است. او به دلیل نگارش این کتاب جوایز بسیاری را از آن خود کرد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• جایزهی بهترین کتاب داستانی سال ویت برد
• جایزهی گاردین
• جایزهی ساوت بانک شو
• جایزهی ادبی کاستا بوک برای بهترین رمان
• جایزهی بهترین کتاب اول نویسندههای کشورهای مشترکالمنافع
• نامزد مدال کارنگی
تاکنون بیش از یکونیم میلیون نسخه از این کتاب تنها در بریتانیا به فروش رسیده و همچنین این کتاب مدتها در فهرست نامزدهای نهایی جایزهی بوکر قرار داشته است. بیبیسی ماجرای عجیب سگی در شب را روایتی خواندنی و ویژه نامید و گاردین دربارهی آن اینطور نوشت: «اثری شادیآور و در عین حال، غمانگیز. داستانی درخشان». کتاب پیش رو تاکنون به ۱۵ زبان در سراسر جهان ترجمه شده و در لیست ۱۰۰۱ کتابی که پیش از مرگ باید آن را مطالعه کرد، قرار گرفته است. گفته میشود نام این کتاب برگرفته از نام یکی از داستانهای «شرلوک هولمز» نوشتهی «آرتور کانن دویل» میباشد. این اثر به عنوان نمایش نیز در سال ۲۰۱۲ در لندن بر روی صحنه رفت و برندهی هفت جایزه شد.
- خلاصهای از کتاب صوتی ماجرای عجیب سگی در شب:
شخصیت اصلی داستان «کریستوفر جان فرانسیس بون» نام دارد. او پانزده سال دارد و با پدرش زندگی میکند. او زمانی که ۱۳ سال داشت، مادرش را در سن ۳۸ سالگی و به علت بیماری قلبی از دست میدهد، البته به مرور کریستوفر کشف میکند که حقیقت در مورد مادرش چیز دیگری بوده است. با توجه به اینکه کریستوفر مبتلا به «اوتیسم» است و بسیاری از مسائل عادی و روزمره برایش پیچیده و دشوارند، اما از ویژگیهای خاص و منحصربهفردی برخوردار است؛ مثلا او نام تمام کشورهای دنیا و پایتختشان را بلد است و میتواند همهی اعداد اول را تا عدد ۷۵۰۷ از حفظ بگوید.
در پی کشته شدن «ولینگتون» سگ خانم «شیرز» که در همسایگی خانوادهی بون زندگی میکند، کریستوفر تلاش میکند که علت مرگ آن سگ را جویا شود و به کشف این موضوع بپردازد. هرچند که او مجبور میشود یک شب را در ادارهی پلیس بگذراند، چرا که کریستوفر به پلیس حمله کرده و پلیس در شب اول به او مشکوک شده است! کریستوفر تصمیم میگیرد دست به کار شود و یکه و تنها به جستجوی این معما برود، بنابراین دفترچهای تهیه میکند و کار خود را با پرسوجو و جمعآوری شواهدی از همسایگان در مورد ولینگتون آغاز میکند. او همواره میخواهد که قاتل سگ پیدا شود و هرچه سریعتر به سزای عملش برسد. در طول این داستان، او به رمز و رازهایی در مورد مادرش نیز پی میبرد و به طور کلی مجموعه اتفاقهایی که برایش رخ میدهد، او را قویتر و شجاعتر میکند و اعتماد به نفس او را بسیار افزایش میدهد.
از نظر او آدمها گیجش میکنند و او فکر میکند که این تنها دو دلیل دارد؛ اول آنکه مردم میتوانند بدون اینکه حتی یک کلمه بر زبان بیاورند، حرفهای زیادی بزنند و دلیل دوم این است که مردم بیشتر اوقات موقع حرف زدن از استعارهها استفاده میکنند و اینها گاهی برای کریستوفر سخت و به تعبیر خودش گیجکنندهاند. همچنین او عادت به دیدن غریبهها ندارد، چون او نمیتواند به آدمهایی که تا به حال آنها را ملاقات نکرده، حسی داشته باشد. کریستوفر حافظهی بسیار قویای دارد، به همین دلیل است که به راحتی میتواند چیزهای مختلف از جمله مکالمات، لباس آدمها و یا بوی آنها را به طور دقیق به خاطر بسپارد.
- برخی از مشکلات رفتاری کریستوفر عبارتند از:
• حرف نزدن با آدمها برای مدت طولانی
• خودداری از خوردن و آشامیدن برای مدتی طولانی
• جیغ کشیدن به هنگام ترس یا عصبانیت
• دوست نداشتن اشیاء قهوهای و زرد رنگ
• گیج شدن دربارهی بعضی چیزها
• استفاده نکردن از مسواک، در صورتی که دست کسی به آن خورده باشد
• لبخند نزدن
• انجام کارهای احمقانه
• زدن آدمهای دیگر
• کفری شدن در صورت جابهجایی اسباب و اثاثیه
با این وجود شاید شما فکر کنید که این نشانههای رفتاری در بسیاری از مردم عادی نیز دیده میشود. بله، همینطور است! اما این موارد و موارد دیگری که مخاطب در طول داستان، از آن آگاه میشود، وجود بیماری اوتیسم را نمایانتر میکند. با این حال، او در دنیای ایدهآل خود زندگی میکند؛ دنیایی که در آن از دروغ، خیانت آدمها به یکدیگر، روابط متناقض اجتماعی، معادلات مجهول عاطفی و خلاصه هرآنچه که باب طبع عقل منطقگرای او نباشد، خبری نیست. دنیای کریستوفر بوبن میتواند دنیای آرمانی هر یک از ما نیز باشد، البته اگر همچون قهرمان داستان اراده کنیم و خود نیز آن را بخواهیم. راوی یا همان قهرمان کتاب، در تلاش برای تطبیق خود با دنیای ملموستر و واقعیتر اطرافیانش خود را درگیر حوادثی میکند که از زاویهی دید او منحصربهفرد و خواندنی است.
- تم کتاب ماجرای عجیب سگی در شب:
کتاب پیشرو از زبان شخصیت اصلی داستان، یعنی کریستوفر و به صورت داستانی کارآگاهی روایت میشود.
این کتاب در ۵۱ فصل کوتاه نوشته شده است و بر خلاف انتظار مخاطبان، شمارهبندی فصلها به ترتیب اعداد اصلی نیستند. عنوان هر فصل بهترتیب، با اعداد اول و به این شکل شمارهگذاری شدهاند: ۲، ۳، ۵، ۷، ۱۱، ۱۳ و... چرا که کریستوفر قادر به شمردن اعداد اول تا ۷۵۰۷ میباشد و این یکی از تواناییهای شگرف اوست. نکتهی دیگری که در مورد فصلهای این کتاب وجود دارد، این است که فصلها یکی در میان در مورد داستان کشته شدن سگ همسایه و زندگی شخصی کریستوفر نوشته شدهاند. داستان این رمان در انگلستان رخ میدهد و به دلیل ساختار ذهنی راوی، از سبک روایی خاصی برخوردار است.
درباره مارک هادون:
مارک هادون در ۲۸ اکتبر ۱۹۶۹ در انگلستان به دنیا آمده است. او شاعر و رماننویس انگلیسی است که در مدرسه آپینگهام و دانشکدهی مرتون در آکسفورد تحصیل کرده است. در سال ۱۹۸۴ او توانست تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد در رشته ادبیات انگلیسی در دانشگاه ادینبورگ تکمیل کند و در سال ۱۹۸۷ اولین کتاب خود را برای کودکان بنویسد. او تاکنون آثار بسیاری را برای کودکان نوشته و تصویرسازی کرده است و همچنین مولف کتابهای مختلفی نیز در حوزهی بزرگسال میباشد. مجموعهی «مامور Z» و «پنگوئنی از مارس» برندهی جایزهی کتاب کمدی از شبکهی بیبیسی شدهاند. هادون در سال ۲۰۰۳ برندهی جازهی «ویت برد» شد و جوایز «گاردین پرایز» و «کامن ولث رایترز پرایز» نیز در کارنامهی او دیده میشوند. هادون هماکنون به همراه همسر و دو پسر جوانش در آکسفورد زندگی میکند.
در خوبی خود داستان که هیچ شکی نیست. اما کتاب صوتی استودیو نوار یه کجسلیقگی وحشتناک داره بنظرم. کتابی که نزدیک به صد فصل داره و تعداد زیادی از فصلهاش بسیار کوتاهن، چرا باید در ابتدای هر فصل تقریبا ۳۰-۴۰ ثانیه با یک موزیک تکراری و طولانی همراه باشه. برای یک فصل ۳-۴ دقیقهای چنین زمانی برای موسیقی بیش از حد نیست؟ اونم تکراری. وانی در هم تکراری. نزدیک صد بار.
5
یک داستان فوقالعاده با موضوع کودکان اوتیسم.
شخصیت پردازی و همه چیز عالیه
علاوه بر اون گویندهی کار درست
3
Siobhan
یک اسم ایرلندیه که تلفظ صحیحش «شیوان» یا «شِوان» است. کاش گوینده هی نمیگفت سیوبان.
5
کتاب خیلی خوبیه اطلاعات خوبی از کودکان اوتیسم در قالب داستان متوجه میشیم