- جهانگرد
محمد بن عبدالله بن محمد بن بطوطه معروف به ابن بطوطه در شهر طنجه سال ۷۰۳ در مراکش زاده شد. از مهمترین اعمال او سفرهایی به نقاط مختلف جهان بود؛ او در سال ۷۲۵ ق. به سوی مکه رهسپار شد و مصر، شام، فلسطین، حجاز، عراق، ایران، یمن، بحرین، ترکستان، بینالنهرین و بخشی از هند و چین، جاوه، خاور اروپا و خاور آفریقا را پیمود و سرانجام به مراکش نزد شاه ابی عنان از شاهان بنی مرین برگشت. سفر او از سال ۱۳۲۵ تا ۱۳۵۲ به مدت ۲۷ سال به درازا کشید. ابن بطوطه در گذر زندگانی خویش بیش از ۱۱۷٬۵۰۰ کیلومتر راه پیمود و طبق مرزبندی امروز میتوان گفت او به ۴۴ کشور سفر کردهاست. او سرانجام در سال ۷۷۹ در مراکش درگذشت. ابن بطوطه کمابیش همعصر با مارکو پولو بود اما بیش از سه برابر مارکوپولو راه پیمود. ابن بطوطه را میتوان یکی از بزرگترین جهانگردان تاریخ بشری به شمار آورد. این جهانگرد نامی مراکشی چهار یا پنج بار به ایران سفر کرد و در همگی سفرهای خاورزمین خود از زبان فارسی برای ارتباط با غیرعربها بهره برد. سفرنامه ابن بطوطه از کتابهای باارزش جغرافیایی سدههای میانه است. آرامگاه ابن بطوطه در تپهای مهجور مشرف به ساحل مدیترانهای شهر طنجه (تنگه) مراکش است.
- سفر
آوانامه با همکاری انتشارات مدرسه کتاب صوتی «ابن بطوطه» را از مجموعه کتابهای فرزانگان برای علاقمندان به زندگی بزرگان این سرزمین با صدای حامد حشمتی تولید و منتشر کرده است.
- بخشی از اثر
خدمتکار که مبهوت شده بود، بازگشت. او تا وقتی که صدای پایش از بالای کوچه و پلهها میآمد، همچنان با بهت به پشت سر خود نگاه میکرد و میرفت. قطرههای اشک در چشمان ابن بطوطه جریانی ساخته بودند و او میدانست که از روشنایی است و نه گریه. همانجا زانو زد و گفت: «شکر خدایی را که همیشه و همواره بندگان خود را به نوازش زنده نگه میدارد.»
۱۰۰۰ صفحه کتابو اومدی یه جز شو صوتی کردی بعد نمیگی تو توضیحات . این دیگه چه مدل پول گرفتنه
اخرش تو فایل صوتی به من میگی که طرف فلان جا هم رفت . ممنون منم میدونم رفت