این کتاب جذاب دو داستان را دربرمیگیرد که به زیبایی کنار هم روایت میشوند. یک داستان مربوط به سال ۲۰۰۸ در بوستون امریکا است و دیگری در قرن هفتم در قونیه اتفاق میافتد. این کتاب حکایت زنی را برایمان بازگو میکند که اهل غرب است، اما به واسطه آشنایی با تصادفی با عرفان شرق زندگیاش دگرگون میشود.
داستان اول روایت زندگی الا روبنشتاین، همسر و مادری فداکار است. زنی که با داشتن شوهری به نام دیوید و زندگیای مرفه، از داشتن عشق و صمیمیت محروم است.
الا این وضعیت را پذیرفته بود و از همه چیز چشم پوشیده بود و فقط به خاطر فرزندانش فداکاری میکرد. با این حال ارتباط او با آنها هم چندان خوب نبود. الا که پس از بیست سال زندگی مشترک خودش را بازنده بزرگ بازی زندگی میدانست، تصمیم گرفت در اولین روزهای ۴۰ سالگیاش، خودش را از این زندگی نجات دهد و تغییری در احوال خودش پدید آورد.
در بخش دوم کتاب ما با داستان زندگی شمس تبریزی و ماجرای سفرهای او از سمرقند تا بغداد و سپس به قونیه و آشناییاش با مولانا روبهرو میشویم. این داستان در قالب کتابی روایت میشود که الا روبنشتاین به عنوان ویراستار مسئول ویرایش آن میشود و در حین خواندن این کتاب با زندگی مولانا و شمس تبریزی و چهل قاعده عشق از دیدگاه شمس تبریزی آشنا میشود.
- شنیدن کتاب ملت عشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم:
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی پیشنهاد میکنیم.
- درباره الیف شافاک:
الیف شافاک از والدینی ترک و بریتانیایی در فرانسه به دنیا آمد و بعد از جدایی والدینش همراه با مادرش به ترکیه بازگشت. او تحصیلات خود را در دانشگاه فنی در آنکارا در رشته مطالعات زنان و دکتری علوم سیاسی به پایان رساند. او اولین کتاب داستانش را در سال ۱۹۹۴ و در سال ۱۹۹۷ هم رمان دومش را منتشر کرد. پس از اتمام دوره دکترا به استانبول آمد و آینههای شهر را نوشت.
الیف شافاک در سال ۱۹۹۸ برنده جایزه «رومی» که به بهترین اثر ادبیات عرفانی ترکیه تعلق میگیرد برای رمان «پنهان» شد. او ۱۰ رمان به انگلیسی و فرانسوی و ترکی منتشر کردهاست که برخی از آنها به زبان فارسی ترجمه شدهاند، مانند: آینههای شهر، شپش پالاس، ملت عشق، شرافت، مرید معمار و حرامزاده استانبول. او بهخاطر رمان دومش به نام حرامزاده استانبول که به نسلکشی ارمنیان اشاره کرده بود، از سوی دادگاههای ترکیه به اهانت متهم شد. در ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۶ بخاطر کمبود مدرک پرونده او از نو بسته شد.
سفرهای متعدد و علم گسترده الیف شافاک تأثیر زیادی در نوشتن آثار او داشته که به بیش از سی زبان دنیا ترجمه شدهاند. او پرمخاطبترین نویسندهی زن ترکیه است. او با حسی از چند فرهنگ و چند زبان مینویسد و با سنتهای شرق و غرب هم آشنا است. او تاثیرات تناقضهای فرهنگی را بر زندگی زنان به تصویر میکشد.
الیف شافاک مفاهیم تاریخی، فلسفه و عرفانی را در میان داستانهای امروزی قرار میدهد و بهرهگیری از عرفان شرقی داستانهای خارقالعادهای میآفریند. او علاقهی خاصی به «مولانا»، دارد که اندیشههای عرفانی این شاعر را با اندیشههای غربی و مدرن پیوند میزند و در میان داستانهایش روایت میکند. او بازگوکنندهی مشکلات زنان است و عمیقا باور دارد که زنان از جمله آسیبپذیرترین گروههای جامعه هستند. همچنین از نویسندگان موردعلاقهاش میتوان به «امیلی برونته»، «آلبر کامو»، «مارسل پروست»، «ویلیام شکسپیر» و «میگل د سروانتس» اشاره کرد که همهی آنها از نویسندگان فاخر ادبیات جهان هستند.
گویندگی بسیار عالی و کتاب جذابی بود. اما اینکه کیمیا دختر نوجوان با شمس ازدواج کرد و آخر هم از غصه دق کرد ناراحتم کرد.
z
zahra mosavi
۱۴۰۱-۰۶-۲۰
5
بی نظیره. با گوش دادن به این کتاب دید آدم به زندگی تغییر پیدا میکنه و دنیای فعلی رو پوچ میبینه، یاد میگیره به همه ی قشرهای جامعه احترام بزاره و هیچ وقت پیش داوری و قضاوت نکنه. میفهمه عشق به خدا بالاترین جایگاهی است که انسان می تونه به اون برسه و آرامشی واقعی رو تجربه کنه
9
910815****
۱۴۰۱-۰۶-۲۰
5
با این کتاب عشق را حس خواهید کرد...
د
دلارام افخ می
۱۴۰۱-۰۸-۳۰
5
جالب بود
گویندگیش خوب ولی مبتدی بود ولی ازار دهنده نبود و ادم لذت میبره از گوش دادن و همینم مهمه به نظرم
نظریات تخصصی درباره کتابو باید تو صفحه خود کتاب الکترونیکی پیدا کرد
اما به نظرم درصد قابل توجهی تخیل نویسنده هم در داستان عصر جدید هم در داستان شمس و مولانا دخیله
جستجو کردم و میتونم تقریبا مطمئن بگم که کسی به نام عزیز زاهارا وجود خارجی نداره ( اونی که تو کتاب داره میگه)
درباره اصل داستان شمس و مولانام من متخصص نیستم ولی بازم به نظرم خیلی اتفاقا اگزجره شده یا عوض شده و تخیلیه
در کل کتاب جالب و دوس داشتنی ای بود به عنوان یه داستان خیالی
s
sal********@gmai.com
۱۴۰۱-۰۶-۲۱
5
عالی
س
سعید ابراه یم پور
۱۴۰۱-۰۷-۰۷
5
زیبا و شنیدنی
9
912612****
۱۴۰۱-۱۲-۰۸
5
صدای گوینده رو خیلی دوست دارم
9
912320****
۱۴۰۲-۰۵-۱۳
1
افتضاح
افتضاااح
افتضاااااح
موضوعه کتاب عالی
گویندگی راوی خوب
ولی تمام مدت صدای آزار دهنده موسیقی نابودتون میکنه
۹۰٪ از زمان صدای وحشتناک و بلند موسیقی تمام تمرکز رو ازتون میگیره
9
912596****
۱۴۰۲-۰۵-۳۰
5
فعلا تا قاعده ۴ گوش کردم، فقط در مورد راوی میتونم نظر بدم، صداشون رو خیلی دوست دارم.