پادکست برای آرامش ذهن با استفاده از صداهای طبیعت، موسیقی ملایم، مدیتیشنها و داستانهای آرامشبخش، فضایی آرام و دلنشین را برای شنونده ایجاد میکنند. این پادکستها میتوانند به کاهش اضطراب، بهبود تمرکز، افزایش آرامش درونی و کیفیت خواب کمک کنند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله از بلاگ فیدیبو ۵ پادکست برای آرامش ذهن را به شما معرفی کنیم که میتوانند به شما در رسیدن به آرامش درونی و افزایش آگاهی ذهنی کمک کنند. این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا با این پنج پادکست برای ذهن آگاهی آشنا شوید و دنیایی از آرامش را تجربه کنید.
چند پادکست برای ذهن آگاهی که باید بشنوید
- هیپنوتیزم
- آرامش با صدای طبیعت – علی دلشاد
- آرامش
- مونیاز – پادکست مراقبهی فارسی
- آرامبخش و سلامتی
- رشد تو
تعداد زیادی پادکست برای آرامش ذهن وجود دارند که از روشهای مختلف مثل پخش موسیقی٬ تا تکنیکهای هیپنوتیزم و مدیتیشن و …برای آرام کردن ذهن و ذهن اگاهی استفاده میکنند. خوشبختانه این روزها این پادکستها به زبان فارسی نیز منتشر میشوند و در دسترس هستند. در ادامه چند پادکست برای آرامش ذهن را به طور کاملتر معرفی میکنیم.
بهترین کتابهای خودشناسی را هم میتوانید در فیدیبو به شکل الکترونیکی و صوتی تهیه کنید.
پادکست هیپنوتیزم
پادکست هیپنوتیزم که میتوانید آن را در پادگیرهایی مانند شنوتو بشنوید٬ یک پادکست جالب است که قسمتهای مختلف آن به کاهش اضطراب، کاهش درد، خواب راحت و افزایش تمرکز و حافظه اختصاص پیدا کرده است. قسمتی از این پادکست که با عنوان روان آرام منتشر شده است٬ به پاکسازی ذهن و آرامکردن آن کمک میکند. در این پادکست برای ذهن آگاهی از تکنیکهایی تحت عنوان هیپنوتیزم استفاده میشود تا بدن و ذهن شنونده به یک آرامش عمیق دست پیدا کند و هیچ نوع انقباضی در عضلاتش وجود نداشته باشد. لحظاتی که روان آرام را میشنوید لحظات فاصلهگرفتن از جهان پیرامون و قرارگرفتن در یک فضای ذهنی خاص است.
پادکست آرامش با صدای طبیعت – علی دلشاد
مجموعه پادکست برای آرامش ذهن که علی دلشاد آنها را تهیه میکند٬ پادکستهای بسیار خوبی هستند که به مدیتیشن، ذهنآگاهی به روشهای مختلف، درونیابی و … اختصاص پیدا کردهاند. یکی از قسمتهای بسیار دلچسب این پادکست شنیدنی پادکست آرامش با صدای طبیعت است. در این پادکست صداهای آرامبخش طبیعت مانند سوختن چوب، صدای آب، پیچیدن باد میان شاخوبرگ درختان و علفزارها و … به کار گرفته شدهاند تا ذهن و جسم را آرام کنند و فضای آن را تغییر دهند. کافی است چشمهایتان را ببندید و خودتان را به جریان این پادکست برای ذهن آگاهی بسپارید تا آرامش به تمام جانتان نفوذ کند و احساس کنید در چمنزارها و جنگلها در حال رفت و آمد هستید.
پادکست آرامش
یکی دیگر از از مجموعه پادکست برای آرامش ذهن که برای کمک به آرامش اعصاب و روان تولید شده است٬ پادکست آرامش به میزبانی آرش فیروز بخش است. این پادکست روانشناسی از سال ۱۳۹۹ با همکاری دکتر علی امیری تولید میشود و موضوع اصلی آن بهداشت روانی است.
شما میتوانید در این پادکست پرسشوپاسخ با روانشناسها و روانپزشکهای معروف را بشنوید، داستان کوتاه گوش کرده یا بخش مدیتیشن را برای شنیدن انتخاب کنید. پادکست آرامش، خوابکست را هم بهعنوان یکی از زیرمجموعههایش منتشر میکند. این پادکست برای احساس آرامش قبل از خواب است. اگر بخواهیم به تعدادی از اپیزودهای این پادکست برای آرامش ذهن اشاره کنیم، میتوانیم قسمت خوشبختی کجاست؟٬ دلایل افزایش افسردگی و آمار خودکشی در فصل بهار و راهکارها و زندگی به سبک یک کوهنورد را نام ببریم.
پادکست مونیاز – پادکست مراقبهی فارسی
یکی دیگر از پادکست برای آرامش ذهن که به ذهنآگاهی کمک میکند، پادکست منیاز است. پادکست فارسی منیاز با هدف آگاهی بخشی در جهت ایجاد زندگی بهتر برای مخاطبین فعالیت میکند و در آن به بحثهای عمومی با هدف رشد فردی افراد میپردازد. از قسمتهای شنیدنی این پادکست برای آرامش ذهن میتوان به اپیزود بیست و ششم آن است که از ذهنآگاهی و تاثیر مدیتیشن در افزایش ذهنآگاهی صحبت میکند.
پادکست آرامبخش و سلامتی
آرامبخش و سلامتی با صدای دکتر افزار موسوی یکی دیگر از انواع پادکست برای آرامش ذهن است. این پادکستها زمان کوتاهی دارند اما اثرگذاری آنها زیاد است. همانطور که با ورزشکردن میتوانیم بدنمان را روی فرم بیاوریم و چالاکی بیشتری داشته باشیم، گوشدادن به یک پادکست آرامشبخش مثل پادکست خانم دکتر موسوی میتواند راهی برای آرام و روی فرم نگهداشتن ذهن باشد. ذهن ما توان بسیار بالایی دارد و اگر بتوانیم آن آرام و سلامت نگه داریم امکان بهرهگیری بهتر از پتانسیلهای آن وجود خواهد داشت.
پادکست رشد تو
رشد تو همانطور که از نامش پیداست، پادکست برای ذهن آگاهی است که قرار است شما را در مسیر رشد و موفقیت قرار دهد اما رویکردش به این ماجرا کمی متفاوت است. تولیدکنندگان رشد تو معتقدند برای پیشروی در زندگی هیچچیز به اندازهی آرامش مهم نیست و پیش از هر کار دیگری باید روشی برای به آرامش رساندن ذهن و بدن انتخاب کنید.
در این پادکست برای آرامش ذهن موسیقیهای آرامش بخشی گردآوری شدهاند که میتوانند ذهن و روان را آرام و متمرکز کنند. برای مثال میتوانید موسیقی یک ساعتهی طبیعت را بشنوید یا به موسیقیهای آرامشدهندهی بیکلام و کلاسیک گوش دهید. قطعات آرام بخش کلاسیک موتسارت، بتهوون، باخ، شوپن، ویوالدی و… هم در این پادکست پخش میشوند.
چند راه برای بازگرداندن آرامش به زندگی با افزایش ذهنآگاهی
بیشتر افراد در دنیای امروز، سطحی از استرس را تجربه میکنند. گاهی این استرس و عدم آرامش بهقدری در ابعاد زندگی انسان گره میخورد که دیگر همه چیز عادی به نظر میرسد اما سطح هورمون کورتیزول همچنان بالا باقی میماند که در درازمدت روی ذهن و بدن انسان تأثیرات جدی دارد. بنابراین لازم است برای آرامکردن ذهن، ذهن آگاهی و ایجاد آرامش در زندگی تلاش کنیم. در ادامه به تعدادی از تمرینهایی که میتواند برای بازگرداندن آرامش به زندگی مفید باشد اشاره میکنیم:
روزانه چند دقیقه مدیتیشن کنید
مدیتیشن اثرات مثبت زیادی بر ذهن و بدن دارد. اگر اراده کنید و آن را به یک عادت روزانه تبدیل کنید٬ فواید زیادی خواهد داشت و میتواند روز بهتری برایتان بسازد. تنها ده دقیقه از یک روز را به این فرایند اختصاص دهید تا نتایجش را روی ذهن و بدنتان ببینید.
به قضاوتهای درونیتان توجه کنید
بیشتر آسیبهایی که میبینیم نه از قضاوت و انتقادات دیگران بلکه از قضاوتهایی است که خودمان در حق خودمان میکنیم. هیچچیز به اندازهی این منتقد درونی آسیبزا نیست. بنابراین تلاش کنید الگوهای فکری خود را کنترل کنید. پروبال دادن به این منتقد درون تنها به شما صدمه میزند و در ادامه میتواند باعث اضطراب و تنش شود.
با خودتان مهربان باشید
به خودتان سخت نگیرید، دنیا به اندازهی کافی سخت هست، بهتر است مانند یک دوست خوب کنار خودتان باشید. بهجای نگاهکردن به استانداردهای دیگران و مقایسه کردن آنها با خودتان، سعی کنید تلاشهایتان را ببینید. بدگویی و باورهای منفی نسبت به خودتان را متوقف کنید و قدردان کارهایی که برای خودتان انجام میدهید باشید.
روزانه نویسی کنید
یکی از بهترین راهها برای پاکسازی ذهن از دغدغهها، نوشتن روی کاغذ است. نوشتن افکار و نگرانیهایمان تأثیری مشابه حرفزدن با یک فرد دربارهی آنها دارد و باعث میشود فرصت پردازش آنها را هم پیدا کنید. این کار در درازمدت در امنیت روانی فرد مؤثر خواهد بود. همچنین نوشتن برنامه روزانه و اولویتبندی آنها میتواند در داشتن آرامش بیشتر مؤثر باشد.
ورزش کنید
همهی ما به نقش ورزش در بهبود شرایط جسمی با خبریم. واقعیت مهمتری که باید در نظر بگیرید این است که ورزش در سلامت روانی افراد تأثیر زیادی دارد. تحقیقات نشان میدهد حتی ده دقیقه ورزشکردن سطح اندورفین خون را بالا میبرد و به آرامش روحی و جسمی افراد و افزایش انرژی روزانه کمک میکند.
روش خودتان را برای آرامش پیدا کنید
همهی روشهایی که در اینجا گفتیم برای همهی افراد کارآمد نیستند. بهعلاوه روشهای دیگری مانند گوشدادن به پادکست برای ذهن آگاهی ، نقاشی کشیدن، فعالیتهای هنری، دویدن، نواختن یا گوشدادن به موسیقی و … هم وجود دارند که ممکن است بعضی از افراد آرامش خود را در انجام آنها ببینید. نگاهی به زندگی خودتان بیندازید و موضوعی که این اثربخشی را در ذهنتان دارد پیدا کنید.
کلام آخر
هیچچیز ارزش ازبینبردن آرامش روانیتان را ندارد. فرقی نمیکند از یک شغل که مزایای زیادی دارد حرف میزنیم یا یک رابطهی عاطفی که وابستگی زیادی در آن وجود دارد، درهرصورت اگر چیزی باعث میشود تنش و اضطراب زیادی را تجربه کنید، خواب راحتی نداشته باشید و … بهتر است آن را اصلاح کنید. روشهای مختلفی برای کمک به خودتان وجود دارد، از کمکگرفتن از یک تراپیست خبره تا خواندن کتابهای انتشارات تخصصی روانشناسی و همچنین شنیدن پادکست برای ذهن آگاهی که میتوانند به آرامکردن روان و ذهنآگاهی کمک کنند .
شنیدن یک قسمت چند دقیقهای از یک پادکست برای آرامش ذهن به روتین صبحگاهی یا روتین پیش از خواب میتواند در درازمدت اثرات بسیار خوشایندی داشته باشد.
سوالات متداول
در ادامه به بررسی سوالات متداول شما درباره آرامش روانی و ذهنآگاهی میپردازیم.
منظور از پادکست ذهنآگاهی چیست؟
پادکستی است که با استفاده از صدا، تمرینات مدیتیشن و راهنماییهای صوتی، به شما کمک میکند تا بر لحظه حال تمرکز کنید و آرامش درونی خود را افزایش دهید.
چگونه یک پادکست خوب انتخاب کنیم؟
با توجه به هدف خود (کاهش استرس، بهبود تمرکز و سبک پادکست موردعلاقهتان (موسیقی محیطی، داستان، تمرین مدیتیشن)، مدت زمان و صدای گوینده، پادکست مناسب خود را انتخاب کنید.
بهترین زمان برای گوش دادن چه زمانی است؟
هر زمان که احساس نیاز به آرامش و تمرکز دارید، میتواند زمان مناسبی باشد. بسیاری از افراد صبحها یا قبل از خواب به این پادکستها گوش میدهند.
آیا پادکستها جایگزین درمان هستند؟
خیر. پادکستها میتوانند مکمل خوبی برای درمان باشند اما جایگزین آنها نیستند. برای مشکلات جدی به متخصص مراجعه کنید.