ژاله علو درگذشت

ژاله علو درگذشت؛ خداحافظی با بازیگر و چهره ماندگار رادیو و تلویزیون

خبر ناراحت کننده امروز این بود که ژاله علو درگذشت. ژاله علو، هنرمند برجسته و صدای ماندگار تاریخ هنر ایران، با فعالیت‌های متنوع و تاثیرگذار خود در حوزه‌های تلویزیون، سینما، تئاتر، رادیو و دوبله، یکی از چهره‌های به‌یادماندنی فرهنگ و هنر ایران بود. ژاله علو از پیشکسوتان عرصه بازیگری و گویندگی و او از برگزیدگان هشتمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۹ بود. ژاله علو در ۳ دی ۱۴۰۳ در ۹۷ سالگی در تهران درگذشت و جای خالی او برای همیشه در قلب علاقه‌مندان به هنر حس خواهد شد.

بیوگرافی و سوابق هنری ژاله علو
بیوگرافی و سوابق هنری ژاله علو

بیوگرافی ژاله علو

ژاله علو، بانوی هنرمند و پرآوازه ایران، با نام اصلی شوکت علو، در سال ۱۳۰۶ در دل کوچه‌های قدیمی و پرخاطره سنگلج تهران متولد شد. محله‌ای که در آن دوران، با بافت سنتی و مردمان هنر دوستش، بستری مناسب برای شکوفایی استعدادهای هنری ژاله جوان فراهم کرده بود.

پدر ژاله علو، افسری ارتشی و پدربزرگش، علو السلطنه، خوشنویس نامداری از دوران قاجار بود. این فضای هنری خانوادگی، بی‌شک تأثیر بسزایی در شکل‌گیری علاقه ژاله به هنر و ادبیات داشت. او از کودکی با اشعار حافظ، سعدی و کتاب مثنوی معنوی و دیگر آثار مولانا آشنا شد و در نوجوانی به عضویت در انجمن‌های ادبی و گروه‌های شعرخوانی پرداخت. همین فعالیت‌ها، نخستین گام‌های ژاله را به سوی دنیای هنر و به خصوص رادیو باز کرد.

در سال ۱۳۲۷، صدای دلنشین و توانایی‌های هنری ژاله علو، او را به رادیو کشاند و به این ترتیب، نخستین قدم‌های حرفه‌ای خود را در عرصه هنر برداشت. ژاله علو علاوه بر تحصیلات عمومی، در سال ۱۳۲۶ از دانشسرای مقدماتی تهران فارغ‌التحصیل شد و در سال ۱۳۲۹ نیز مدرک خود را از هنرستان هنرپیشگی تهران دریافت کرد. این تحصیلات آکادمیک، به همراه استعداد ذاتی و تلاش مستمر، او را به یکی از موفق‌ترین هنرمندان ایران تبدیل کرد.

ژاله علو و فرزندش؛ شاهرخ رزمجو
ژاله علو و فرزندش؛ شاهرخ رزمجو

کارنامه فعالیت‌های هنری ژاله علو

بررسی کارنامه فعالیت‌های هنری ژاله علو، نشان می‌دهد که ایشان در زمینه‌های مختلف هنری، حضوری فعال و تاثیرگذار داشتند. ژاله علو، علاوه بر بازیگری در سینما، تلویزیون و تئاتر، نقش مهمی در صنعت دوبلاژ ایران داشتند. صدای ایشان، هویتی بی‌بدیل و تکرارنشدنی داشت که ایشان را در مقایسه با دیگر همکاران خود، متمایز می‌کرد.

علاوه بر این رشته‌ها، در میان آثار خانم علو، می‌توان دکلمه اشعار و همکاری با گروه‌های موسیقی را هم مشاهده کرد.

کارنامه هنری ژاله علو
کارنامه هنری ژاله علو

آثار ژاله علو در فیدیبو

در میان آثار صوتی منتشر شده در فیدیبو، می‌توان ردپایی از خانم علو را هم مشاهده کرد. در ادامه به بررسی و معرفی آثار منتشر شده با حضور ایشان در فیدیبو می‌پردازیم.

نقش آفرینی ایشان در روایت صوتی کتاب قصه های مجید اثر ماندگار و شناخته شده هوشنگ مرادی کرمانی، برای همیشه در ذهن هنردوستان حفظ خواهد شد. خانم علو، نقش بی‌بی را در قصه‌های مجید ایفا کردند.

فصل ۶۶ پادکست کتاب کست، با نام غمنومه‌ی فریدون منتشر شده که روایتی محاوره و موزون به سبک و سیاق قصه‌های کوچه از یک آبادی است که در آن خندیدن ممنوع می‌شود. در پی این رویداد فریدون، جوان خنده‌روی آبادی به دلیل عشقش‌ به لبخندهای معشوقه‌ی خود «هیچا» به اعتراض می‌ایستد و… .

صدای جاودان خانم علو در آثار ماندگار تصویری مانند مجموعه تلویزیونی روزی روزگاری و مجموعه تلویزیونی اوشین را می‌توانید در پادکست‌های زیر هم بشنوید. این دو پادکست در کانال ابدیت و یک روز منتشر شده‌اند.

ژاله علو از جمله چهره‌های مهم و تاثیرگذار صنعت دوبلاژ ایران بود
ژاله علو از جمله چهره‌های مهم و تاثیرگذار صنعت دوبلاژ ایران بود

صدای ماندگاری که خاموش شد!

ژاله علو، یکی از برجسته‌ترین و تأثیرگذارترین هنرمندان تاریخ هنر ایران، با صدای ماندگار و حضور بی‌بدیل خود در عرصه تئاتر، سینما و دوبلاژ، نقشی جاودانه در فرهنگ و هنر این سرزمین ایفا کرد. آثار ارزنده و هنرنمایی‌های بی‌نظیر او تا ابد در ذهن و قلب جامعه هنری و مردم ایران باقی خواهد ماند و یاد او همچون چراغی فروزان، مسیر هنر این سرزمین را روشن نگاه خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری