ﺑﺎ ﻧﮕﺎﻫﯽ ﮐﻮﺗﺎه ﺑﻪ وﺿﻌﯿﺖ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﻋﻠﻢ، ﺑﻪوﯾﮋه در ﺟﻮاﻣﻊ ﺻﻨﻌﺘﯽ و اﯾﺠﺎد ﻧﻬﻀﺖﻫﺎی رو ﺑﻪرﺷﺪی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﻬﻀﺖ ﭘﺮورش اﺳﺘﻌﺪاد ﺧﻼق و اﺑﺪاع در آن ﮐﺸﻮرﻫﺎ درﻣﯽﯾﺎﺑﯿﻢ ﮐﻪ ﺟﻬﺎن ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ از ﭘﯿﺶ، رو ﺑﻪ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ اﺳﺖ. اﮔﺮ ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻﻧﯽ ﺧﻼق و دارای ﻗﻮه ﺗﺨﯿﻞ ﻣﯽﺧﻮاﻫﯿﻢ، ﺑﺎﯾﺪ از ﺳﺎلﻫﺎی اوﻟﯿﻪ زﻧﺪﮔﯽ ﺑﺮای آنﻫﺎ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﯾﺰی ﮐﻨﯿﻢ. اﮔﺮ ﺧﻼﻗﯿﺖ و ﺗﺨﯿﻞ ﮐﻮدﮐﺎن ﺗﺸﻮﯾﻖ ﻧﺸﻮد، آﻧﺎن ﺑﻪ ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻﻧﯽ ﺧﻼق ﻣﺒﺪل ﻧﻤﯽﺷﻮﻧﺪ. ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ ﺗﻔﮑﺮ ﺧﻼق ﺑﻪﻃﻮر ﻓﻄﺮی در اﻧﺴﺎن ﺑﻪودﯾﻌﻪ ﻧﻬﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ، اﻣﺎ ﻇﻬﻮر آن ﻣﺴﺘﻠﺰم ﭘﺮورش آن اﺳﺖ. ﺧﻼﻗﯿﺖ ﺑﺸﺮ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ اﺳﻠﺤﻪ اوﺳﺖ و ﺑﺎ آن ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﻓﺸﺎرﻫﺎی روﺣﯽ ﻧﺎﺷﯽ از زﻧﺪﮔﯽ روزاﻧﻪ را از ﻣﯿﺎن ﺑﺒﺮد. بطور خلاصه میتوان گفت افرادی که خلاقیت بیشتری دارند، قالبهای فکری را درهم شکسته و به پدیدهها از زاویه دیگری نگاه میکنند. آنان دارای مهارت تفکر و انتقاد هستند و بهتر میتوانند به درک تازهای از پدیدهها دست یابند و مشکلاتشان را استادانه حل کنند.
یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از والدین در زمانه کنونی، تربیت فرزندانی خلاق و باهوش است؛ فرزندانی که هوش سرشاری داشته باشند و بتوانند مدارج عالی تحصیلی را به بهترین شکل ممکن طی کنند. در چند دهه اخیر، نظامهای آموزشی به منظور ارتقای تواناییهای شناختی و بهویژه خلاقیت، تلاش زیادی کردهاند. با وجود تغییرات چشمگیر در دروس فعلی مدارس و فراهم بودن امکانات آموزشی و در دسترس بودن انواع فناوریها برای افزایش هوش و خلاقیت کودکان، هنوز والدین نمیدانند چگونه میتوانند فرزندانی خلاق تربیت کنند، خلاقیت را از چه سنی میتوانند پرورش دهند، آیا خلاقیت با هوش کودک مرتبط است و خلاقیت کودکان را با چه روشهایی میتوان تقویت کرد.
از ﺟﺪﯾﺪﺗﺮﯾﻦ، ﺟﺎﻣﻊﺗﺮﯾﻦ و ﮐﺎرآﻣﺪﺗﺮﯾﻦ روشﻫﺎی اﯾﺠﺎد و اﻓﺰاﯾﺶ ﺧﻼﻗﯿﺖ در اﻓﺮاد ﻣﺨﺘﻠﻒ از ﺟﻤﻠﻪ در داﻧﺶآﻣﻮزان ﻣﯽﺗﻮان ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﮔﺮﻓﺘﻦ از ﺑﺎزی در آﻣﻮزش اﺷﺎره ﮐﺮد. در اﯾﻦ کتاب ﺳﻌﯽ دارﯾﻢ ﮐﺎراﯾﯽ اﯾﻦ روش در اﻓﺰاﯾﺶ ﺧﻼﻗﯿﺖ را ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار دﻫﯿﻢ.